W Polityce Prywatności zawarliśmy informacje, co dzieje się z Twoimi danymi, które zostawisz podczas wizyty na naszej stronie. Możesz być pewny, że Twoje dane są chronione.

SOLAR FOTOWOLTAIKA w trosce o bezpieczeństwo Państwa danych osobowych i w wykonaniu obowiązków przewidzianych w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO), mając na względzie art. 12 i 13 RODO, informuje jak następuje poniżej.

Polityka bezpieczeństwa stanowi zbiór zasad korzystania z serwisu www.solar.fotowoltaika.pl i informacji odnośnie ochrony Państwa danych osobowych.

I. Pliki „Cookies”

  1. Dla Państwa wygody nasz serwis używa plików Cookies w celu dostosowania strony do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Pliki Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez odwiedzany przez Państwa serwis internetowy. Są one następnie zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym.
  2. Serwis stosuje Cookies służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony oraz Cookies pozwalające „zapamiętać” ustawienia wybranych przez Państwa preferencji strony (np. język, rozmiar czcionki).
  3. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące Cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla ich stosowania.
    4. W każdej chwili mają Państwo prawo do wyłączenia plików Cookies. Szczegółowe informacje o tym, jak to zrobić znajdują się TU: http://jakwylaczyccookie.pl/

II. Dane osobowe.

  1. Administratorem Państwa danych osobowych, po przesłaniu formularza kontaktowego i zaakceptowaniu Polityki prywatności, jest SOLAR FOTOWOLTAIKA z siedzibą w Elblągu. Podanie danych jest w pełni dobrowolne.
  2. We wszelkich sprawach dotyczących przetwarzania Pani/Pana danych osobowych przez Podmiot oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych należy kontaktować się z SOLAR FOTOWOLTAIKA z siedzibą w Elblągu ul. Dębowa 21/b, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. z dopiskiem „Dane osobowe”.
  3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora wyłącznie w celach:
    - wysyłki Newslettera (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO),
    - przesyłania wiadomości zawierających informacje handlowe (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO),
    - prowadzenia marketingu podmiotów współpracujących wyłącznie w ramach SOLAR FOTOWOLTAIKA z siedzibą w Elblągu (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO)
  4. Podane dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim, z wyjątkami przewidzianymi prawem.
  5. Podane dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane;
  7. Podanie danych jest w pełni dobrowolne, jednocześnie jest gwarantem świadczenia naszych usług. Oznacza, również zgodę na przetwarzanie danych osobowych dobrowolnie podanych.
    6. Administrator oświadcza, iż dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  8. W każdej chwili istnieje możliwość odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Po odwołaniu takiej zgody Państwa dane zostaną usunięte z bazy Administratora i nie będą dalej przetwarzane. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  9. Mają Państwo prawo do złożenia sprzeciwu w sprawie przetwarzania Państwa danych w celach marketingowych oraz do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  10. Każdej osobie, której dotyczą dane (podmiotowi danych) przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, żądania usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także pro do przenoszenia danych
  11. Państwa dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji będzie odbywało się na zasadach określonych w Instrukcji postępowania w zakresie bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych.